Que tal? - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Iris Nales - WaarBenJij.nu Que tal? - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Iris Nales - WaarBenJij.nu

Que tal?

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Iris

14 Oktober 2008 | Spanje, Barcelona

Hier een vermoeide Iris vanuit Barcelona. 8 dagen achter elkaar zitten erop plus na werken ook nog paar uur banqueting. Dus ben heerlijk aan het genieten nu van mijn "vrije" twee (een) dag morgen, en overmorgen weer die stomme banqueting uren lopen.
Verder gaat alles hier prima. Werken, werken en werken en daarnaast veel slapen. Het werken in Hotel Arts is echt ontzettend vermoeiend maar wel leuk! Met mijn collega's kan ik wel steeds beter opschieten. Orelie, is mijn favoriete collega. Zij is heel lief en ook lekker gek en losjes in alles. Niet alles zo serieus nemen, ook lekker wat snacken tussendoor. Hoop dat ik veel met haar kan werken aankomende maand. Over eten gesproken. In de keuken zeiden ze tegen mij laatst: "Iris, you are like my doggie, always searching for food"! Haha. Best wel erg eigenlijk. Vorige week hadden we een meeting met alle collega's. Allemaal dames bij elkaar. In het spaans waarbij ik bijna alles verstond:) Hierbij gingen we bespreken wat beter kon etc. En.. vroegen ze aan mij en Sandrine, een andere practica in het hotel, wat wij er van vonden. Sandrine en ik hebben heel erg het gevoel dat we soms behandeld worden als practica's en dat hebben we ze ook eerlijk verteld. Bij mij valt het wel mee aangezien ik natuurlijk ook vrij weinig spaans spreek en zij alleen maar, en ik met één meisje gewoon niet zo goed overweg kan. Ze zijn allemaal ook best van de 'doe dit en dat', terwijl wij zelf bij elkaar meer ervaring hebben dan zij allemaal bij elkaar bij wijze van spreken. We hebben het hier toen uitgebreid over gehad. Het kwam erop neer dat zij absoluut niet willen dat wij dat gevoel hebben en ze Sandrine eigenlijk niet helemaal begrepen. Na de meeting kwam Isabella( het meisje waarmee ik echt niet overweg kan naar mij toe) Mij eerste aanvaring, haha! "Yes Iris i think we have to talk"!! Ze begon over dat het allemaal niet zo lekker liep tussen ons vanaf het begin, en basically aan alles gaf ze mij de schuld. Waarbij ik natuurlijk mijn mondje wel heb open getrokken, haha! Tenslotte hebben we maar besloten met een nieuwe lei te beginnen. Maar ik vertel je.. dat gaat moeilijk, we doen allebei super geforceerd leuk tegen elkaar, heel vermoeiend. Het werken is verder wel heel leuk, leuke gasten en goede fooien! Heb per week €100 euro tip. Een extra €400 euro per maand fooi dus.

Met het Hotel gaat verder ook alles. goed. Ik moest laatst kleren passen voor een evenement waarbij Hotel Arts een restaurantje opzet, heel grappig! Ik werd overal meegenomen door de F&B manager en Assisant en als laatst moest ik de kleren laten zien in de office van de General Manager Victor Clavell! Was wel grappig.

In het hotel zijn ook weer wat celebrities wezen slapen. Ronaldino of Ronaldo, van FC Barcelona toch?? haha, deze vent had een stuk of 20 chica's naar zijn kamer gevraagd, een echt PIMP dus!! Verder nog allemaal famous actors vanuit Spanje en meer (kom er even niet op!). Oh ja, Antonio Banderas
Iedere department in hotel krijgt elke dag de daily news. Dit is informatie op papier over de VIPS en gasten. Deze lijst wordt elke dag gemaakt met gegevens over wie van de belangrijke personen er in-checken, in the house guests, en uit-checken. Hierin wordt verteld wie welke gasten zijn en wat hun preferenties zijn.
Ook staan er in deze papieren de fouten en incidents die er zijn gebeurd binnen de Ritz-Carlton.
Dit is best interessant om te lezen. Bijvoorbeeld, een couple kwam naar Barcelona toe om daar hun dochter op te zoeken. Ze hadden met hun dochter in het hotel afgesproken. Dochter eenmaal aangekomen in het hotel, receptie belt naar kamer van haar ouders maar er wordt niet opgenomen. De receptie verteld de dochter dat ze er niet zijn en vervolgens gaat ze weg. Haar ouders hebben hele dag in de kamer gewacht en vervolgens boos naar beneden gekomen. Aangezien ze maar een korte tijd te besteden hadden met elkaar. Hoe stom??
Het is opzich wel goed dat ze dit doen want nu weet iedereen binnen het hotel wie welke gast is en kunnen we de gast altijd iets extra's geven.

Mijn mams komt gezellig met mij mee naar Barcelona 2 november waarbij ze heerlijk gaat overnachten in ons hotel. Heb er ontzettend veel zin in!

Ook heb ik waarschijnlijk eindelijk een kamer. De Agency heeft echt super hard hun best gedaan en omdat wij van hotel Arts zijn geven ze onze kamers voor ipv 1400, 900 per maand. En verlagen ze de agency fee van 450 p.p naar 75 p.p. Echt super relaxed.

Afgelopen weken heb ik eigenlijk alleen maar gewerkt en weinig side seeing en partying gedaan. Heel abburido. Maar ben dit weekend weer van plan lekker hard los te gaan in Barca.
Oh ja, wel zijn Melle en ik + 2 andere nederlandse senoritás naar Bar Amsterdam gegaan om daar lekker ouderwets een frikadel te eten. Och wat heb ik genoten. Onder het genot van Nederlandse voetbal, echt geweldig! Heb de frikadellen dus gelukkig altijd nog dicht bij me;)

Nu ben ik uitgetypt en staat mijn geheugen na 8 dagen even op nul. Ga nu lekker Prison Break kijken en genieten op het strand (elke dag nog rond de 24 graden)/shoppen/slapen tijdens mijn 1,5 vrije dag!

Un beso grande para todos mi amigo's y amiga's

• 15 Oktober 2008 - 11:24

Chillbill:

Heee chillbill,
    leuk verhaaltje weer. Stiekem beetje slijmen heh bij de GM hea?? ;)
    kusjes van en voor chilbill