Pokertournament & de eerste dag at Hotel Arts
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Iris
07 September 2008 | Spanje, Barcelona
Hier weer snel een berichtje vanuit het internetcafe as my internet is still not working! Hopelijk gaat hij ook niet werken want dan gaan we eisen dat we over 1,5 week weg willen!! Haha!
Zaterdagavond ben ik samen met Kim naar het casino gezien om daar een pokertoernooi te kijken! Nou toen we daar worden voelde ik me toch echt wel een arm stompje Iris. Wat je altijd op tv zit was nu daar en de hoogste tafel speelde om 1,5 miljoen euro!! Nou daar schok ik toch wel van. Om ons heen waren nog meer tafeltjes en wij dachten ooh dat is gewoon een simpel toernooitje ook blijkt dat ze daar dus ook om 10.000 euro speelde. Wij raakten daar met een Nederlandse in gesprek die ons het een en ander uitlegde. Hij vertelde dat de meeste die aan zo´n toernooi mee deden toch wel via het internet poker hier terecht zijn gekomen. Hij vertelde ook dat je snel al kon zien wie slecht of goed waren. De meeste jongens mensen met een Russiche/oosterse uitstraling waren meestal diegene die via internet hier waren gekomen en dus echt goed zijn. En meestal de wat.. ja hoe zeg je dat... italiaanse/spaanse uiterlijk awt meer baasje achtig uiterijk zijn meestal de mensen die het geld ervoor hebben en er zo dus binnenkomen. Een man die ook aan de tafel daar zat deed het gewoon voor de prestige! Haha dat geloof je toch niet 1,5 miljoen voor de prestiga.. tja verschil moet er zijn,)
Vandaag heb ik de eerste dag achter de rug. We kwamen om 9.15 aan in het hotel en werden daar meegenomen naar een zaaltje waar iedereen geinterviewd werd. Het was echt een warm welcoming heel leuk! Ik werd door 3 mensen geinterviewd die aan mij vroegen wat ik interessant vond aan werken in restaurant en warom Ritz Carlton. Dit was meer om te kijken welk restaurant ze mij wilde indelen.
De laatste man met wie ik sprak gaf mij wat informatie over het hotel en hoe de gang van zaken zijn. Je kunt /moet hier banqueting lopen naast je gewone shifts. Deze worden aan het eind van je stage afgetrokken of je kunt er vrije dagen mee opnemen. Ik heb berekend als ik elke maand 25 uur extra banqueting werk ik misschien nog in kan stromen op school op tijd!
Uiteindelijk hebben ze mij ingedeeld in restaurant Bites. Als ik van verschillende mensen hoor een van de leukste restaurants in Hotel Arts. Het is een chic, innovative, informal restaurant. Heel mooi! Ik moest daarna gelijk mijn pakje aan passen. Echt heel grappig. Ik heb daar een heel hip zwart jurkje met een zijden witte/roze streep bij rond mijn heupen, geen apen pakje dus gelukkig, haha!
Morgen zijn we weer een dagje vrij en dan begint woensdag de orientatie oftewel brainwash day! Ik heb er wel heel erg zin in. Ze waren zo geintereseerd en aardig in je dat dit ook nog wel te doorstaan is hoop ik! Op vrijdag zal ik dan eindelijk met mijn manager van de afdeling praten en zal duidelijk zijn waneeer mijn eerste werkdag is en etc.
Een tegenvallertje was wel dat ik niet 19 januari klaar blijk te zijn maar 26 januari. Klein rekenfoutje van Melle! Maar it´s ok!! Er waren vandaag ook nieuwe interns vanuit hotelschool apeldoorn, leeuwarenden en zwiterland! A Dutch invasion dus!
Ik ga nu snel weer opzoek naar een kamer aangezien ik nog steeds geen inernet heb en snel iets leuks wil vinden!
Bedankt voor de leuke reacties en ik zal snel weer een berichtje over mijn orientatie dagen plaatsen!
Dikke kus
Dikke kus
15 September 2008 - 12:58
Je Zus:
Sies! Klinkt goed allemaal. Ga maar gauw een kamer zoeken! Mis je al wel hoor! Zullen we dan mama`s verjaardag maar in Barcelona vieren :)!
als ik iets voor je kan doen vanuit NL hoor ik het wel toch?
dikke lebber van je grote zus..
Ps. kon je niet een paar duizendjes van die poker tafel afstellen. of stiekem ondertafel pokerfishes jatten??? -
15 September 2008 - 18:00
Iris:
Hee Iris,
Viet had je waarbenjij.nu-adres op onze CQ-site gezet, en omdat ik net in Barcelona op vakantie ben geweest, ben ik even 'langs gekomen' op je site. Ben benieuwd naar al je verhalen, Barca is wel echt fantastisch! Ik zal als naamgenootje je zus af en toe wel een extra knuffel geven hoor!
Succes! groetjes Iris -
16 September 2008 - 17:18
Channieeeee:
Siesje! Wat tof om naar zo'n pokertoernooi te gaan! Misschien een leuk bijbaantje ;)
Heb je al skype? Dan kan k oe bel'n!
Liefs!!